14th Oct2012

Συν Αθηνά και χείρα κίνει (και στο δίκτυο)

by Valia Kaimaki

Στις 4 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 300 επαγγελματίες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο απ‘ όλη την Ευρώπη ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν μια προσομοίωση μαζικής κυβερνο-επίθεσης κατά τη διάρκεια της 2ης Πανευρωπαϊκής Cyber Άσκησης, στο πλαίσιο του Cyber Europe 2012. Η άσκηση βασίστηκε σε εκτεταμένες δραστηριότητες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των πληροφοριακών υποδομών ζωτικής σημασίας.
Συνέχεια…

07th Oct2012

Τελικά το facebook δεν είναι και τόσο ασφαλές

by Valia Kaimaki

«Σπίτι είσαι; Φτιάξε καφέ, έρχομαι». Κολλητές φίλες από το Λύκειο, δε βλεπόμαστε, όμως, συχνά κι αυτό το «έρχομαι» με τάραξε. Όσες φορές έχει συμβεί, κάποια από τις δυο μας ήταν στο μάτι του κυκλώνα.

Επιτυχημένη επαγγελματίας, μητέρα, όχι τόσο τυχερή στις σχέσεις της. Το έχουμε όλοι ξαναδιαβάσει το σενάριο. Δεύτερος γάμος, δεν τσουλάει και πολύ αλλά υπάρχει μία συνεννόηση και μια αλληλοεκτίμηση που κάνει την έλλειψη πάθους στην καθημερινότητα υποφερτή. «Να μη γερνάμε μόνοι μας», λέει καμιά φορά. Προσφάτως καψουρεμένη μ’ έναν παντρεμένο σε αντίστοιχη κατάσταση: φευγαλέα ταξίδια στο εξωτερικό για δουλειές, αγχωμένα απομεσήμερα σε ξενοδοχεία. «Έχω τον τέλειο άντρα πια, σε συσκευασία των δύο», αστειεύεται.

Συνέχεια…

01st Oct2012

Το παστίτσιο είναι βαρύ για το στομάχι

by Valia Kaimaki

Πριν από αρκετά χρόνια, ο αρχισυντάκτης μου μ’ έστειλε σ’ ένα ρεπορτάζ, δικαστικό. Το θέμα δεν μ’ ενδιέφερε καθόλου, μια πολύκροτη δίκη, που απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα για πολύ καιρό και στην οποία, λίγο ως πολύ, η κοινή γνώμη περίμενε την –εκ των προτέρων σίγουρη- καταδίκη, περισσότερο για να αξιολογήσει το μέγεθος των ποινών.

Συνέχεια…

23rd Sep2012

Το iphonoipadάκι μου

by Valia Kaimaki

Το μεγάλο γεγονός των τελευταίων ημερών ήταν η κυκλοφορία του iPhone 5. Την περασμένη εβδομάδα (όταν το θέμα ήταν σούπερ καυτό) επέλεξα να μην ασχοληθώ μαζί του μέχρι να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός. Και δεν προλάβαμε καλά καλά να χωνέψουμε ότι η Apple έβγαλε ένα μοντέλο για να μας κοροϊδέψει στα μούτρα, μάθαμε ότι ετοιμάζει –για μέσα στον Οκτώβριο, λέει- και το καινούργιο iPad. Που δεν θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο (όπως και το iPhone) αλλά θα είναι μικρότερο.

Περισσότερα…

27th Apr2012

Εδώ Λονδίνον

by Valia Kaimaki

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC υπήρξε η ελεύθερη φωνή της κατεχόμενης Ευρώπης. Ποιος δε θυμάται το Βασίλη Λογοθετίδη να ανεβοκατεβάζει το παράνομο ραδιόφωνο στο πηγάδι της αυλής για ν’ ακουστεί το «Εδώ Λονδίνον» (στην ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»); Αλλά δεν ήταν μόνο η ελληνική υπηρεσία… Το ίδιο διάσημο ήταν και το Radio Londres, η αντίστοιχη φωνή στα γαλλικά.

 

Και αφού δεν υπάρχει στο youtube το ελληνικό «Εδώ Λονδίνον», οι νοσταλγικοί μπορούν ν’ ακούσουν το γαλλικό Radio Londres και μάλιστα τον αμερικανό πρόεδρο Ρούσβελτ να μιλά γαλλικά.
 

Συνέχεια